PDF 

Obchodné podmienky

Článok I. - Zodpovednosť dodávateľa

1.) Tv Sat elektro (ďalej ako dodávateľ) zodpovedá za to, že tovar má požadovanú kvalitu, mieru alebo hmotnosť, musí byť bez vád, musí zodpovedať technickým normám a je dodaný v požadovanom množstve.
2.) Dodávateľ zodpovedá za vady, ktoré má tovar pri predaji-prevzatí kupujúcim, alebo ktoré sa vyskytnú v záručnej lehote. Nezodpovedá za vady, na ktoré bola poskytnutá zľava z ceny tovaru, alebo ktoré boli spôsobené neodbornou manipuláciou kupujúcim.
3.) Pri tovare, na ktorý sa vo všeobecnosti vydáva záručný list, je dodávateľ povinný vydať kupujúcemu vyplnený záručný list.

Článok II. - Miesto uplatnenia reklamácie

1.) Kupujúci uplatňuje reklamáciu osobne v mieste, kde bol tovar kúpený alebo písomne, s podrobným popisom závady. Nákup preukáže dokladom o zaplatení tovaru. Tovar, ktorý je dodaný na faktúru a je nezaplatený, nie je možné reklamovať. Ak bol na tovar vystavený záručný list, je potrebné tento priložiť k reklamácii.
2.) Tovar musí mať preukázateľne identifikovateľný pôvod, t.j. musí byť na reklamáciu dodaný s pôvodným označením (štítok s čiarovým kódom, štítok s označením dodávateľa) a v pôvodnom balení.

Článok III. - Právo kupujúceho na reklamáciu tovaru

1.) Ak sa vyskytne na zakúpenom tovare vada, má kupujúci právo reklamovať vadný tovar u dodávateľa. Dodávateľ rozhodne o jej opodstatnenosti ihneď, v zložitejších prípadoch do troch dní od uplatnenia reklamácie. V prípadoch, keď je potrebná expertíza výrobcu tovaru, je rozhodnutie o reklamácii prijaté až po jeho vyjadrení.
2.) Ak nie je kupujúci s rozhodnutím spokojný, uvedie túto skutočnosť na tlačive Reklamácia kupujúceho. Na základe tohoto dokumentu štatutárny zástupca dodávateľa reklamáciu posúdi a rozhodne o reklamácii najneskôr do 30 dní od jej uplatnenia.
3.) V prípade nutnosti využiť expertízu výrobcu a táto expertíza zistí poškodenie tovaru zásahom kupujúceho, budú kupujúcemu vyúčtované preukázateľné náklady za túto expertízu, minimálne však 33.-€. Na vyhotovení expertízy sa dodávateľ s kupujúcim musí dohodnúť a kupujúci s ňou musí súhlasiť.
4.) Z reklamačného konania sú vyňaté prípady, kedy k poškodeniu tovaru došlo neodborným zásahom, poškodením pečate, porušením plomby, poškodením pri doprave, poškodením vodou, ohňom, statickou či atmosférickou elektrinou alebo iným zásahom vyššej moci. Tovar, ktorý nesie známky použitia je taktiež z reklamačného konania vylúčený. U originálneho balenia sa dodané množstvo na sprievodných dokladoch so skutočne dodaným množstvom materiálu môže líšiť v tolerancii ±2%. Reklamácia na množstvo tovaru je v tomto prípade taktiež vyňatá z reklamačného konania.

Článok IV. - Lehota na uplatnenie reklamácie

1.) Na finálne výrobky poskytuje dodávateľ záruku v zmysle platných zákonov, t.j. 24 mesiacov od dátumu predaja výrobku, ak nie je v dodacích podmienkach výrobku uvedená dlhšia doba poskytnutej záruky.
2.) Elektronické súčiastky a komponenty je možné reklamovať do 10 dní od ich prevzatia, za podmienok uvedených v čl. II.a III.
3.) Ak je reklamácia tovaru vybavená výmenou tovaru za bezchybný, platí na nový tovar záručná lehota od prevzatia nového tovaru.
4.) Ak je reklamácia vybavená opravou, nezapočítava sa do záručnej lehoty čas, ktorý plynie od uplatnenia reklamácie dovtedy, kedy bol kupujúci vyzvaný na prevzatie tovaru. Opravený tovar je kupujúci povinný prevziať.